- توسط: modir
- 27 مرداد, 1399
- 0 نظرات
بر اساس دادههای دریافتی از طرف دیفای پالس (DeFi Pulse)، اکنون ارزش داراییهای سپردهگذاریشده (قفلشده) بر قراردادهای هوشمند حوزه دیفای با ثبت رکورد جدیدی به ۶ میلیارد دلار رسیده است.
قبلتر در روز جمعه، این شاخص در آستانه عبور از مرز ۵ میلیارد دلار بود. رکوردشکنی پیاپی در ارزش داراییهای قفلشده در حوزه دیفای، چندان نیز دور از انتظار نبود؛ زیرا که روزبهروز بر تعداد محصولات مالی مبتنی بر اتریوم که توانستهاند در میانه این موج افزایش اقبال عمومی به دیفای، میلیونها دلار سرمایه جذب کنند، افزوده میشود.
شایان ذکر است هماکنون میکر (Maker)، کرو (Curve)، آوی (Aave) و کرو فایننس (Curve Finance) پرچمداران در دیفای هستند و ارزش داراییهای قفلشده در آنها به ۴.۲ میلیارد دلار میرسد.
کار محصولات مالی مبتنی بر دیفای، سودسازی روی داراییهای مسدودشده در قالب توکنها و همینطور نرخهای بهره جذاب است. لازم به ذکر است که سرویسهای غیرمتمرکزی همچون یونیسواپ (Uniswap) که میزبان این محصولات هستند، بهصورت الگوریتمی کار میکنند؛ از این رو، کنترل یا گنجاندن آنها ذیل چارچوبهای قانونی کاری بس دشوار است.
قفلکردن داراییها برروی پروتکلهای دیفای مانند سپردهگذاری در یک حساب بانکی است؛ با این تفاوت که در دیفای، کنترل داراییها در دست کاربران است و میتوانند هر زمانی که خواستند، نسبت به برداشت آنها از حساب خود اقدام کنند.
به عنوان مثال، پروتکل میکر، این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهد که بتوانند اترهای خود را با مقداری مشخص از استیبل کوینی به نام دای (Dai) مبادله کنند. در این صورت، حتی در صورت فروپاشی بازار، ارزش اترهای قفلشده آنها حفظ میشود.
لازم به توجه است که بسیاری از محصولات حوزه دیفای، اقدام به عرضه توکن کردهاند و کاربران قادرند تا با بهکارگیری روشی به نام کشت سود، از فروش و نگهداری این توکنها سود کسب کنند. اگرچه طرفداران دیفای مدعی هستند که محصولات نوین این حوزه میتوانند طلایهدار بانکداری باز باشند، اما عدهای هم بر این باور هسند که رشد انفجارگونه حوزه دیفای، چیزی جز یک حباب ویرانگر نیست.