Miner Seller

logo
بیت کوین، پول رسمی السالوادور
  • توسط: modir
  • 18 خرداد, 1400
  • 0 نظرات

رئیس جمهوری السالوادور اعلام کرده است که طرحی را برای به رسمیت شناختن بیت کوین به‌عنوان واحد پول قانونی و ابزار رسمی تبادل به نهاد قانون‌گذاری این کشور ارائه خواهد داد.

نجیب ابوکیله (Nayib Bukele‎)، رئیس جمهوری السالوادور، ویدئویی را در روز شنبه منتشر کرد و در این ویدئو بود که اعلام کرد در حال تدوین طرحی برای به رسمیت شناختن بیت کوین به‌عنوان پول قانونی است و این هفته آن را تسلیم مراجع قانون‌گذار خواهد کرد.

جک مالرز (Jack Mallers)، از شرکت زاپ (Zap)، این خبر را در کنفرانس سال ۲۰۲۱ بیت کوین در شهر میامی اعلام کرد و گفت که شرکت او در حال همکاری با ابوکیله به جهت اجرای یک طرح در این زمینه است.

این طرح ابندا باید توسط مجلس قانون‌گذاری السالوادور بررسی شود، ولی با توجه به اینکه حزب پوپولیست ابوکیله کنترل کامل این نهاد را در دست دارد، تصویب شدن آن قطعی به نظر می‌رسد.

تصویب این طرح و تبدیل آن به قانون به احتمال زیاد السالوادور را به اولین کشوری تبدیل می‌کند که بیت کوین را به رسمیت شناخته است. البته متن کامل این طرح هنوز در دسترس قرار نگرفته است.

مالرز بیان کرد:

فعلاً السالوادور قرار است اولین کشور بیت کوین باشد و اولین کشوری که بیت کوین را پول قانونی می‌داند و با آن به‌عنوان یک ارز جهانی رفتار کرده و در ذخیره ارزی خود جای می‌دهد.

امّا هنوز مشخص نیست برای این کشور شدیداً فقیر آمریکای مرکزی که ازلحاظ مالی ناپایدار است و حدود ۷۰ درصد از مردم آن حتی حساب بانکی هم ندارند، «اولین کشور بیت کوین» بودن چه معنایی خواهد داشت. آمارها نشان دهنده این است که تولید ناخالص داخلی السالوادور در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۲۴.۶ میلیارد دلار بوده است.

او گفت:

ابوکیله، سیاستمدار ۳۹ ساله، در این ویدئو ادعا کرده است که طرح او برای هزاران نفر از مردم این کشور که فاقد حساب بانکی هستند، مزایای کوتاه‌مدتی درپی دارد. وی همچنین ادعا کرد که این طرح ایجاد شغل نیز برای مردم کشورش خواهد کرد.

او در ادامه اضافه کرده است:

امیدواریم که این تصمیم در میان‌مدت و بلندمدت بتواند به ما کمک کند تا بشریت را حداقل کمی در مسیر درست هدایت کنیم.

مالرز این اعلام ابوکیله را مقابله با «گسترش پولی بی‌سابقه» توصیف کرده است و بانک مرکزی آمریکا را متهم کرد که با چاپ بی‌حدوحصر دلار باعث «سرکوب بازارهای نوظهور» مانند اقتصاد دلاریزه‌شده السادور می‌شود.

در گزیده کوتاهی از آنچه به نظر می‌رسید بخشی از طرح ابوکیله باشد، با مضمون مشابهی آمده است:

بانک‌های مرکزی به‌طور فزاینده‌ای اقداماتی انجام می‌دهند که ممکن است به ثبات اقتصادی السالوادور آسیب برساند.

در بخش دیگری می‌خوانیم:

برای کاهش تأثیر منفی اقدامات بانک‌های مرکزی، این امر ضروری است که گردش یک ارز دیجیتال با عرضه‌ای که توسط هیچ بانک مرکزی قابل کنترل نیست و فقط بر اساس معیارهای عینی و قابل‌محاسبه تغییر می‌یابد ، قانونی شود.

اینگونه به نظر می‌رسد که این معیارها با بیت کوین که یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز، با سقف عرضه محدود، بدون تابعیت و با عمر یک‌دهه‌ای است مطابقت داشته باشد.

طرح السالوادور کاملاً مغایر با چشم‌انداز رقابتی نسبت به پول است که در بانک‌های مرکزی در حال شکل‌گیری است. حدود ۸۰ درصد از بانک‌های مرکزی جهان در اقدامی برای انطباق بیشتری پول فیات با اقتصاد دیجیتال، در حال انجام مطالعه بر روی ارزهای دیجیتال ملی (CBDC) هستند.

اما هیچ‌کدام از بانک‌های مرکزی پیاده‌سازی این چشم‌انداز را از طریق یک ارز دیجیتال که خارج از کنترل خودشان باشد، تاکنون به‌صورت جدی بررسی نکرده‌اند.

تجربه السالوادور

نرم‌افزار پرداخت مالرز استرایک (Mallers ’Strike) که برروی شبکه لایتنینگ بیت کوین ایجاد شده است، در سال جاری میلادی در السالوادور راه‌اندازی شد و مالرز مدعی است که در زمان اوج فعالیت این نرم‌افزار در این کشور، ۲۰,۰۰۰ نفر وارد این پلتفرم شده‌اند.

مالرز در یک سخنرانی احساسی در کنفرانس بیت کوین اظهار داشت که مأموریت شرکت زاپ خدمت به مردم در اقتصادهایی است که به اعتقاد او بیشترین آسیب را از تورم پولی بانک مرکزی دیده‌اند.

او در ادامه بیان کرد:

ما می‌خواهیم پرداخت‌های برون‌مرزی را رایگان کنیم. ما می‌خواهیم مشکل حواله را برای جاهایی که بیشترین نیاز را به آن دارند، حل کنیم.

مالرز همچنین گفته است که شرکت زاپ یک دفتر مرکزی را با همکاری شرکت بلاک استریم (Blockstream) در السالوادور در آینده‌ای نزدیک افتتاح خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *